tiistai 10. helmikuuta 2015

The Sims 4 arvostelu

Tein tänään jo yhden postauksen, mutta tuli mieleen että voisin tehdä tämmöisen Sims 4 :sta koskevan arvostelun, koska satuin lukemaan muiden ihmisten arvosteluja samasta aiheesta niin päätin sitten itsekkin antaa risut ja ruusut.

Ensivaikutelmani itse pelistä oli se, että en tykännyt ollenkaan. Se johtui ihan siitä, ettei minulla ollut päällä sims -intoa, enkä jaksanut käyttää paljoakaan aikaa pelin tutkimiseen. Nyt kuitenkin myöhemmin, kun aloitin pelaamaan nelosta vähän enemmän ja tutkimaan siinä juttuja niin sanoisin, että tykkään pelistä nykyään paljon enemmän mitä tykkäsin vaikka verrattuna sims kolmosen peruspeliin. Pelissä on todella paljon tehtävää ja tutkittavaa enkä itse ole vielä käynyt läpi edes läheskään kaikkea. Pelissä on siis paljon tehtävää, mutta esimerkiksi siminluonti on mielestäni erittäin suppea siis tykkään itse siminluonnista ja nelosessa saa mielestäni kauniita simejä tehtyä (toisinkuin kolmosessa), mutta jos ei aio käyttää ladattuja niin EA ei ole todellakaan tehnyt hius- tai vaatevalikoimaa kovinkaan suureksi ja mielestäni EA :n hiukset pelissä ovat ihan karmeita (kamalampia kuin kolmosessa).

Grafiikoista sen verran, että itse tykkään muuten todella paljon pelin grafiikoista (tarkoittaen siis sims maailmaa). Se on jotenkin mielestäni nyt jotenkin kivemman ja sulavamman näköinen. Mitä olen lukenut muiden arvosteluja niin monikaan ei ole ilmeisesti pitänyt näistä nelosen erillaistuneista grafiikoista, mutta itse tykkään todella paljon koska asiat jotenkin sulautuvat yhteen eivätkä erotu samalla tavalla kuin kolmosessa ja kakkosessa. Lisäksi grafiikat ovat jotenkin paljon kevyemmän oloiset (en osaa selittää, että mitä tarkoitan kevyemmällä).

Se mistä en ehkä tykännyt oli se, että naapurusto ei ole avoin toisinkuin kolmosessa, koska tuntuu että siinä asiassa ollaan palattu paljon taaksepäin. Maailma ei kuitenkaan ole ihan niin suppea, kuin kakkosessa, sillä simi pääsee kyllä liikkumaan avoimesti muillakin tonteilla kuin omalla tontilla, mutta se on tietynkokoinen alue, jolla simi voi liikkua ilman, että pitää matkustaa (ja odottaa että peli lataa kuten kakkosessa). Lisäksi olen pettynyt siihen, ettei nelosessa ole enää näitä julkisia paikkoja kuten kauppa tai sairaala, joita ei näy enää ollenkaan pelissä samoin kuin sims kakkosessa. Ja toinen asia mitä jäin suuresti ihmettelemään on tämä taaperoiden puuttuminen pelistä. Nelosessa vauva -jutussa ollaan sitten taas palattu sims ykköseen selvästikkin, kun vauvaa syntyy se menee suoraan kehtoon (joka on kaikilla vauvoilla samannäköinen, ainoastaan väriä voi vaihtaa).

Tyylinluonnin (eli se sims kolmosen toiminto missä pystyi valitsemaan värin ja kuvion) puuttuminen on minusta hyvä ja huono juttu ehkä siksi, koska itse olen kuitenkin niin laiska ettei siitä tyylinluonnista ole itselleni paljoakaan hyötyä, kun en kuitenkaan jaksa niin tarkkaan valita jonkun jutun väriä ja kuviointia. Lisäksi ladatut ovat kivempia nyt, kun niitä ei voi tavallaan itse "pilata" simssissä tällä tyylinluonnilla. :D

Siminluonnissa on todella kiva juttu se, että voi itse hiirellä säätää simin kasvonpiirteitä ja se säästääkin todella paljon aikaa, kun ei tarvitse tapella niiden kaikkien erillaisten säätimien kanssa siinä. Nelosessa voi muokata myöskin vartaloa hiiren kanssa josta tykkään myöskin.

Sitten on nämä uudet simien tunnetilat, jotka omalla tavallaan hankaloittavat pelaamista ja ovat kai ihan hyvä lisä simssiin. Peli on myös vaikeutunut hirmuisesti lasten ja teinien koulunkäynnin osalta, koska heidänkin pitää tehdä ja opetella kaikennäköisiä juttuja, jotta arvosanat voivat nousta eli enää ei riitä pelkkä läksyjen teko ja hyvällä mielellä kouluun meno vaan pitää oikeasti opetella taitoja ja kouluissa ja töissä on ihannemielialat. Myös työssäkäynti ja uralla eteneminen on vaikeutunut myös siksi, että simeillä on liikaa vapaapäiviä pelissä, jotka hidastavat jo muutenkin hidasta uralla ylenemistä.

Pelissä hienoa on myös se, että taulujen, ikkunoiden, kaappien yms. korkeutta voi säätää eikä siihenkään tarvita erikseen mitään säädintä. Rakennustila on kyllä ensinäkemältä todella monimutkaisen oloinen, mutta kun jaksaa vähän paneutua siihen niin ei se loppujen lopuksi nyt olekkaan niin kauhean vaikeaa. Nelonen on myös erittäin kevyt jotenkin ja kone pystyy pyörittämään sitä hienosti, vaikka verrattuna kakkoseen tai kolmoseen.

Ja kaikki nekin ihmiset, jotka eivät tykänneet sims kolmosesta niin suosittelen oikeasti ostamaan nelosen, koska luulen että moni sims kakkosfani tykkää myös nelosesta jos siihen vaan jaksaa paneutua vähän enemmän ja tutkia kaikkia juttuja mitä siinä on. Olen sitä mieltä, että nyt on kyllä aika siirtyä siitä kakkosesta neloseen ja nykyaikaistua! :'D

Eli siis lyhyesti...

Plussat:

+ Kevyt verrattuna kolmoseen ja kakkoseen ja varmaan jokainen nykyaikainen kone pyörittää tätä

+ Grafiikat ovat minun mielestäni upeat

+ Siminluonti on minusta nyt parempi kuin koskaan aikaisemmin

+ Paljon erilaisia asioita mitä simillä voi tehdä pelissä

+ Koulunkäynnin vaikeutunut taso ja muutenkin pelaamisen vaikeutuminen on hyvä asia

+ Simppeli kännykkä jokaisella simillä siinä vasemmassa alalaidassa helposti klikattavana ja nyt myös kännykällä voi etsiä töitä (en ainakaan muista, että aiemmin olisi voinut voin kyllä olla väärässäkin). Lisäksi jos puhelin soi niin sitä ei tarvitse kuin kerran klikata ja sitten simi vastaa automaattisesti tai tietysti voi painaa peruuta -nappia jos ei nyt juuri halua puhua.

+ Simit eivät enää ole tunteettomia robotteja

+ Simit ovat paljon kauniimpia kuin kolmosessa

Miinukset:

- Suppea hius- ja vaatevalikoima

- EA :n omien hiusten laatu on mielestäni karmea

- Ei avointa naapurustoa, mutta jos olisi niin peli tuskin olisi enää niin hyvin pyörivä

- Ei ole enää kouluja tai sairaaloita yms. kaninkoloja näkyvillä

- Taaperoiden puuttuminen

- Simeillä liikaa vapaapäiviä töistä

Eli kannatan Sims nelosta! Alla vielä muutamia kuvia molemmista sims naapurustoista, jotka tulivat alkuperäisen pelin mukana. :)

Willow Creek

Oasis Springs

1 kommentti:

  1. Hyvä teksti! Asiat oli selkeästi ja kivasti kirjotettu!👍

    VastaaPoista